Pečené brambory

Ingredience

1 kg brambor, 4 lžíce oleje, 1 lžička sladké mleté papriky, 1 lžička pálivé mleté papriky, 0,5 lžičky kari, sůl

Postup

Olej smícháme s kořením.

Brambory necháme ve slupce, důkladně omyjeme a osušíme. Nakrájíme na čtvrtky nebo na osminky (podle velikosti). Nasypeme je do mísy, zalijeme kořeněným olejem a dobře promícháme, aby byly všechny brambory "naolejované".

Plech vyložíme papírem na pečení a brambory na něj rozložíme. Vložíme do trouby vyhřáté na 230°C, po 15 minutách ztlumíme na 200°C a dopečeme doměkka (asi 15-20 minut). Solíme až na talíři.

Podáváme s mlékem, kefírem, podmáslím nebo koprovou omáčkou, případně jako přílohu k masu.

Pečené brambory
Pečené brambory

Přidáno: 8.9.2011