Pohanka s hlívou
Ingredience
1 hrnek pohanky (200-250 ml), 2 hrnky vody, sůl, 1 cibule, 1 velká mrkev, 1 středně velký pórek, 300-400 g hlívy ústřičné, 2 lžíce oleje, mletý pepř, drcený kmín, rozmarýn, petrželová nať
Postup
Pohanku na sítku propláchneme a nasypeme do vařící osolené vody. Přikryjeme pokličkou, odstavíme z plotny a necháme půl hodiny stát v teple (nezvedáme pokličku).
Zeleninu očistíme, cibuli posekáme nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo a pórek nakrájíme na nudličky. Očištěnou hlívu překrájíme na kousky, menší kloboučky necháme celé.
Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli do změknutí. Přisypeme mrkev s pórkem a smažíme. Až začne mrkev pouštět barvu, přidáme hlívu, promícháme a podlijeme trochou vody. Osolíme, okmínujeme, opepříme, přidáme najemno nakrájený rozmarýn a pod pokličkou dusíme do změknutí hlívy (asi půl hodiny).
Až je hlíva měkká, smícháme ji s pohankou, posekanou petrželovou natí a podáváme.
Přidáno: 6.4.2016