Špagety se třemi druhy sýra
Ingredience
500 g špaget, 200 g eidamu, 200 g balkánského sýra, 1 hermelín, 1 velká cibule, 150 g anglické slaniny, 200 g zakysané smetany, 10 lžic kečupu, 3 rajčata, 2 lžíce sádla
Postup
Špagety uvaříme v osolené vodě a scedíme.
Promícháme s kečupem a zakysanou smetanou.
Cibuli a slaninu pokrájíme na kostičky a na rozpáleném sádle společně osmažíme dozlatova.
Eidam a balkánský sýr nahrubo nastrouháme, hermelín pokrájíme na plátky.
Rajčata spaříme vroucí vodou, ochladíme, oloupeme a rovněž pokrájíme na plátky.
Do zapékací misky rozprostřeme větší část cibule se slaninou a na ni narovnáme polovinu špaget. Posypeme polovinou strouhaných sýrů. Na ně naskládáme plátky rajčat a hermelínu. Přikryjeme zbytkem špaget, posypeme zbytkem cibule se slaninou a zasypeme zbývajícím strouhaným sýrem.
Ve vyhřáté troubě zapečeme (180°C, asi 30-40 minut).
zdroj: soutěž o litinové nádobí (červenec) - Dana
Přidáno: 3.8.2010