Těstoviny v tofu omáčce
Ingredience
150 g uzeného tofu, 100 g bílého tofu, 1 cibule, 5 lžic olivového oleje, citronová šťáva z půlky citronu, 100 g sušeného sojového mléka (Zajíc), 200 ml vody, sůl, mletý pepř, 1 stroužek česneku, 150 g těstovin (vřetena)
Postup
Na rozpáleném oleji osmažíme pokrájenou cibuli do změknutí. Osolíme, opepříme a přidáme na drobné kostičky nakrájené tofu. Chvilku osmažíme.
Pak zalijeme sojovým mlékem (prášek rozmíchat ve vlažné vodě).
Přidáme citronovou šťávu a 15 minut vaříme za občasného promíchání.
Nakonec přidáme rozmačkaný česnek.
Podáváme s uvařenými těstovinami.
Recept je z knihy Zhubněte jednou provždy (Najezte se do štíhlosti) Antónie Mačingové.
Přidáno: 7.9.2014