Paprikové brambory
Ingredience
8-10 středně velkých brambor, 1 červená cibule, 2 lžíce sádla, 1 lžička mleté papriky, sůl
Postup
Neoloupané brambory dobře omyjeme, zalijeme vodou, osolíme a povaříme 15 minut.
Na pánvi zahřejeme sádlo. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké měsíčky a 1 minutu osmažíme na sádle. Přimícháme papriku a odstavíme.
Brambory scedíme, necháme krátce zchladnout a ještě horké nakrájíme na 1 cm silná kolečka. Na plechu vyloženém papírem na pečení je opatrně promícháme s obsahem pánve.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a asi 20 minut zapečeme.
Ke konci pečení brambory jednou nebo dvakrát promícháme.
Podáváme jako přílohu k masu.
Přidáno: 22.12.2012