Steaky z tresky na hrášku
Ingredience
4 steaky z tresky, olivový olej, máslo, citronová šťáva, sůl, drcený kmín, 400 g hrášku
Postup
Zmražené steaky večer vyjmeme z vakuového obalu, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme přes noc v ledničce rozmrznout.
V rendlíku zahřejeme lžíci másla, vsypeme hrášek a krátce osmahneme.
Osolíme, podlijeme trochou vody a chvlíli podusíme, cca 5 minut.
Pánev rozpálíme, nalijeme trochu oleje a potřepáním pánve ho rozprostřeme po celé ploše.
Jakmile se z oleje začne trochu kouřit, vložíme steaky z obou stran osolené a poprášené kmínem. Z každé strany opékáme asi 2 minuty. Přidáme na pánev lžíci másla, trochu citronové šťávy a přikryjeme poklicí.
Po dalších 2 minutách odstavíme a servírujeme přelité citronovým máslem s hráškem, případně přidáme vařené brambory.
Přidáno: 26.7.2014