Steaky z tresky na hrášku

Ingredience

4 steaky z tresky, olivový olej, máslo, citronová šťáva, sůl, drcený kmín, 400 g hrášku

Postup

Zmražené steaky večer vyjmeme z vakuového obalu, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme přes noc v ledničce rozmrznout.

V rendlíku zahřejeme lžíci másla, vsypeme hrášek a krátce osmahneme.

Osolíme, podlijeme trochou vody a chvlíli podusíme, cca 5 minut.

Pánev rozpálíme, nalijeme trochu oleje a potřepáním pánve ho rozprostřeme po celé ploše.

Jakmile se z oleje začne trochu kouřit, vložíme steaky z obou stran osolené a poprášené kmínem. Z každé strany opékáme asi 2 minuty. Přidáme na pánev lžíci másla, trochu citronové šťávy a přikryjeme poklicí.

Po dalších 2 minutách odstavíme a servírujeme přelité citronovým máslem s hráškem, případně přidáme vařené brambory.

Steaky z tresky na hrášku
Steaky z tresky na hrášku

Přidáno: 26.7.2014