Muškátové ořechy

Ingredience

těsto: 300 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 20 g kakaa, 1 lžička mletého muškátového oříšku, 100 g jemně mletých vlašských ořechů, 200 g másla, 1 vejce, 1 žloutek

náplň: 200 g mascarpone, 100 g moučkového cukru, 100 g mletých vlašských ořechů, 3 lžíce rumu

na ozdobu: čokoládová poleva

Postup

Na vál prosejeme mouku s cukrem a kakaem. Přidáme muškátový oříšek, ořechy, na kousky nakrájené máslo, vejce a žloutek. Vypracujeme hladké těsto a zabalené je necháme aspoň hodinu (klidně do druhého dne) uležet v chladu.

Z těsta odkrajujeme malé kousky, vtlačujeme je do formiček na ořechy (suchých, nevymazáváme) a skládáme na plech. Pečeme při 200°C 8-9 minut.

Upečené necháme vychladnout až nepálí do rukou a pak opatrně vyklepneme (jde to dobře i po úplném vychladnutí, není třeba s vyklápěním spěchat).

Mascarpone ušleháme s cukrem, vmícháme ořechy a rum.

Krém vložíme do cukrářského sáčku a nastříkáme do poloviny ořechů. Pak přiklopíme zbylými kousky a necháme v ledničce ztuhnout.

Ztuhlé ořechy máčíme zčásti do čokoládové polevy.

zdroj: magazín Ona Dnes

Přidáno: 21.12.2020