Škebličky

Ingredience

těsto: 250 g hladké mouky, 250 g smetolu (nebo másla), 1 vejce, 3 lžíce studené vody

náplň: 120 g mletých vlašských ořechů, 100 g moučkového cukru, 1 vejce, 50 g změklého másla

na obalení: moučkový cukr smíchaný s pomletým vanilkovým luskem

Postup

Z uvedených surovin vypracujeme těsto a zabalené necháme do dalšího dne odpočívat v lednici.

Náplň připravíme důkladným promícháním všech přísad a necháme chvíli v ledničce (trochu zhoustne).

Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku 2 mm. Vykrajujeme kolečka, doprostřed každého položíme trošku náplně, kolečko přehneme a okraje přimáčkneme k sobě.

Pečeme na plechu s papírem na pečení 15 minut při 170-180°C, do mírného zezlátnutí.

Upečené škebličky obalujeme ještě teplé ve vanilkovém moučkovém cukru.

Přidáno: 8.12.2020