Vánoční bezlepkové sušenky
Ingredience
320 g bezlepkové mouky (použila jsem směs Mantler) + trochu na podsypávání, 2 lžičky sody, 150 g másla nebo hery, 120 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička skořice, 2 vejce
Postup
Z uvedených surovin zpracujeme na vále hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme minimálně 2 hodiny odpočinout v ledničce.
Vychlazené těsto po částech rozválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme sušenky libovolného tvaru, případně dozdobíme.
Použila jsem sušenkové raznice od Tescomy, ale stačilo by i naznačit vzorek vidličkou nebo čímkoliv jiným.
Pečeme na plechu s papírem na pečení při 170°C. Jakmile začnou okraje růžovět, vytáhneme z trouby.
Přidáno: 11.12.2014