Špaldové rohlíčky

Ingredience

300 g špaldové celozrnné mouky hladké, 200 g tuku (máslo, hera, ...), 70 g třtinového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce rumu

směs moučkového a vanilkového cukru na obalení

Postup

Na vále smícháme mouku s cukrem. Do důlku nalijeme rum a kolem dáme posekaný tuk.

Rukama zpracujeme hladké měkké těsto. Zabalíme je a uložíme na hodinu do ledničky.

Těsto rozdělíme na třetiny. Postupně z každé uválíme váleček, rozkrájíme ho na stejné kousky a z nich formujeme rohlíčky.

Pečeme na plechu s papírem na pečení 10-12 minut při 180°.

Po upečení chvíli počkáme až rohlíčky zpevní a pak je obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Přidáno: 4.12.2016