Španělské větry se zavařeninou
Ingredience
6 bílků, 300 g moučkového cukru, nastrouhaná kůra z půlky citronu, trochu meruňkové nebo malinové marmelády, trochu jemného krystalového cukru
Postup
Cukr důkladně prosijeme.
Bílky ušleháme hodně dotuha, během šlehání můžeme přidat trochu cukru. Do ušlehého sněhu vmícháme citronovou kůru a zbytek cukru.
Sněhovou hmotou naplníme cukrářský pytlík nebo sáček s ustřihnutým rohem.
Na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme malé placičky.
Na každou položíme malou hromádku marmelády a dalším sněhem zakryjeme do tvaru špičky.
Lehce posypeme krystalem a vložíme do trouby vyhřáté na cca 110°C.
Sušíme přibližně hodinu, měly by získat lehce nahnědlou barvu.
Po vytažení z trouby necháme vychladnout na mřížce.
Uchováváme v suchu.
podle Magdaleny Dobromily Rettigové
Přidáno: 23.11.2010