Španělské větry se zavařeninou

Ingredience

6 bílků, 300 g moučkového cukru, nastrouhaná kůra z půlky citronu, trochu meruňkové nebo malinové marmelády, trochu jemného krystalového cukru

Postup

Cukr důkladně prosijeme.

Bílky ušleháme hodně dotuha, během šlehání můžeme přidat trochu cukru. Do ušlehého sněhu vmícháme citronovou kůru a zbytek cukru.

Sněhovou hmotou naplníme cukrářský pytlík nebo sáček s ustřihnutým rohem.

Na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme malé placičky.

Na každou položíme malou hromádku marmelády a dalším sněhem zakryjeme do tvaru špičky.

Lehce posypeme krystalem a vložíme do trouby vyhřáté na cca 110°C.

Sušíme přibližně hodinu, měly by získat lehce nahnědlou barvu.

Po vytažení z trouby necháme vychladnout na mřížce.

Uchováváme v suchu.

Španělské větry se zavařeninou
Španělské větry se zavařeninou
Španělské větry se zavařeninou
Španělské větry se zavařeninou
Španělské větry se zavařeninou

podle Magdaleny Dobromily Rettigové

Přidáno: 23.11.2010