Zázvorky
Ingredience
550 g hladké mouky, 500 g moučkového cukru, 1 prášek do pečiva, 1 sáček sušeného mletého zázvoru (20 g), 4 vejce
Postup
Mouku, prášek do pečiva a cukr prosijeme na vál, smícháme se zázvorem, do důlku rozklepneme celá vejce a zpracujeme měkké hladké těsto.
Na pomoučeném válu těsto rozválíme na tloušťku cca 4 mm a vykrájíme libovolné tvary.
Naskládáme je na plechy vyložené papírem na pečení a do druhého dne necháme oschnout. Pozor, plechy nestohujeme na sebe, je třeba aby byly rozložené aby vzduch mohl ke všem kouskům stejně.
Příští den každý kousek na plechu převrátíme horní stranou dolů a plech vložíme do trouby vyhřáté na 170°C. Až se zázvorky nafouknou - asi po 5 minutách, ztlumíme troubu na 160°C a dopečeme dalších asi 5 minut, až mají sytě žlutou barvu.
1 dávka - 6 plechů
Přidáno: 2.12.2012