Kuřecí prsa v pórkové omáčce

Ingredience

4-6 kuřecích řízků, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 střední pórek, kousek petržele, 250 ml smetany, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce hořčice, sůl, mletý pepř

Postup

Maso zlehka naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Na rozpáleném tuku z obou stran opečeme a vyndáme z pánve.

Do výpeku nasypeme najemno pokrájený pórek, nastrouhanou petržel a společně krátce osmahneme.

K zeleninovému základu vrátíme maso, podlijeme horkou vodou a pod pokličkou podusíme doměkka.

Ve smetaně rozkvedláme mouku a přes cedník nalijeme k měkkému masu. Přidáme hořčici, promícháme a ještě asi 15 minut povaříme.

Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Kuřecí prsa v pórkové omáčce

Přidáno: 20.3.2011