Mexická quinoa s krůtím masem

Ingredience

600 g krůtích prsou, sůl, mletý pepř, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 1 plechovka krájených rajčat (400 g), 1 plechovka červených fazolí (400 g), 1 plechovka kukuřice (350 g), 2 lžíce rajského protlaku, 150 g quinoy, limetková šťáva, sladká chilli omáčka, hrst čerstvého koriandru, 1 avokádo, slunečnicový olej, 4 lžíce zakysané smetany

Postup

Maso ze všech stran osolíme a opepříme.

Cibuli a česnek oloupeme, cibuli posekáme nahrubo, česnek nadrobno.

Ve větší hlubší pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli s česnekem a necháme zpěnit. Až začne česnek vonět, přilejeme celý obsah plechovky s rajčaty, přidáme protlak a promícháme. Do plechovky od rajčat nalejeme asi do necelé poloviny vodu, plechovku vypláchneme a tuto vodu přilejeme do pánve, promícháme a přivedeme k varu.

Na vedlejší pánvi souběžně opečeme prudce ze všech stran maso.

Opečené maso vložíme do vařící rajčatové směsi, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí masa, asi 30 minut.

Quinou propláchneme na sítku, nasypeme do hrnce a zalejeme vodou, aby sahala asi 2 cm nad quinou. Osolíme a pod pokličou povaříme 15 minut. Pokud je quinoa měkká a ještě v hrnci zbývá voda, vysypeme ji na sítko a necháme okapat.

Měkké maso vyjmeme z rajčatové směsi a udržujeme je v teple.

Do směsi v pánvi přisypeme scezené fazole a kukuřici a ještě 1-2 minuty povaříme.

Potom odstavíme z plotny a přidáme uvařenou quinou. Důkladně všechno promícháme a dochutíme solí, limetkovou šťávou a chilli omáčkou.

Nakonec vmícháme nadrobno posekaný koriandr.

Maso nakrájíme na plátky a podáváme s rajčatovou quinoou a plátky avokáda. Porci doplníme lžící zakysané smetany.

podle www.albert.cz (upraveno)

Přidáno: 15.3.2020