Sladkokyselé kuře
Ingredience
4 kuřecí prsní řízky, sůl, mletý pepř, 1 hrnek kukuřičného škrobu, 2 vejce, olej na smažní
omáčka: 0,75 hrnku krystalového cukru, 4 lžíce kečupu, 0,5 hrnku octa (použila jsem bílý vinný), 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička granulovaného česneku
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme a obalíme ve škrobu a pak v rozšlehaných vejcích.
Na rozpáleném tuku osmažíme kousky prudce do zlatohněda a naskládáme je do pekáčku.
Zalijeme omáčkou a vložíme do trouby vyhřáté na 160°C. Pečeme hodinu, každých 15 minut promícháme.
Pokud chceme více omáčky k servírování, můžeme připravit ještě jednu dávku omáčky tak, že smíchané suroviny povaříme 6-8 minut do mírného zhoustnutí.
zdroj: www.toprecepty.cz
Přidáno: 9.8.2015