Pohanka se zeleninou
Ingredience
1 hrnek pohanky, 2 hrnky vody, sůl, 1 cibule, 1 pórek, 1 červená paprika (pokud je velká, stačí půlka), 2 lžíce hořčice, 3 lžíce oleje
Postup
Do hrnce s vařící osolenou vodou nasypeme propláchnutou pohanku. Minutu povaříme, přikryjeme pokličkou a hrnec zabalíme na půl hodiny do deky.
Cibuli, pórek a papriku pokrájíme na kousky.
Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli doměkka, pak přidáme pórek s paprikou a smažíme jen chvilku, až zelenina trochu změkne, ale měla by zůstat křupavá.
K hotové pohance přidáme zeleninu z pánve, hořčici a promícháme. Podle chuti dosolíme.
Můžeme podávat jako samostatný pokrm (třeba posypanou sýrem) nebo jako přílohu k masu či rybě.
Přidáno: 26.4.2015