Hrnečkové knedlíky

Ingredience

2 hrnky hrubé mouky, 2 hrnky mléka, 4 hrnky pokrájených rohlíků (cca 5 ks), 4 vejce, 1 lžička soli, zelená petrželka, máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání hrnečků

Postup

Rohlíky nakrájíme na kostičky a necháme oschnout. Mouku smícháme s mlékem, žloutky, solí a posekanou zelenou petrželkou. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do těsta vmícháme rohlíky a zlehka zapracujeme sníh. Hmotu rozdělíme do vymazaných a vysypaných hrnečků, plníme jen do dvou třetin (při vaření nabude). Hrnečky vložíme do kastrolu s vodou (vody asi do poloviny hrnků). Až voda začne vařit, přikryjeme pokličkou a vaříme asi 30 minut (můžeme zkusit špejlí). Uvařené vyndáme z kastrolu, necháme pár minut postát a pak prudkým třepnutím hrnku knedlíky vysypeme a nakrájíme na kolečka.

Hrnečkové knedlíky
Hrnečkové knedlíky
Hrnečkové knedlíky
Hrnečkové knedlíky
Hrnečkové knedlíky

zdroj: Šárka Škachová - Rande s gurmánkou
Další skvělé Šárčiny recepty najdete na jejích stránkách http://dolcevita.blog.cz/

Přidáno: 18.10.2009