Domácí hot dog

Ingredience

těsto na rohlíky: 300 g hladké mouky, 1 lžička soli, 20 g čerstvého droždí, 1 lžička cukru, 170 ml vlažné vody, 1 vejce, 1 vrchovatá lžíce sádla

1 vejce na potření, sezamové semínko na posypání

dovnitř: 6 kvalitních párků, 100 g čedaru, plnotučná hořčice

pikantní okurky: 5 sterilovaných okurek, 2 lžíce láku z okurek, 1 lžíce hořčice, 1 cibule

3 lžíce kečupu

Postup

Nejdříve upečeme rohlíky. V míse smícháme mouku se solí. Uprostřed vyhloubíme důlek. Do důlku nasypeme cukr, rozdrobíme droždí a zajejeme je částí vlažné vody. Mísu přikryjeme utěrkou a 10-15 minut necháme droždí vzejít.

Potom přidáme zbytek vody, vejce, sádlo a vypracujeme hladké nelepivé těsto (dost dlouho to trvá, ale vyplatí se počkat a nepřidávat zbytečně další mouku).

Těsto necháme hodinu nakynout.

Nakynuté těsto rozdělíme na 6 stejně velkých kousků. Z každého zformujeme kulatý bochánek a pod utěrkou je necháme 10-15 minut odpočinout.

Každý bochánek rozválíme na oválek a srolujeme do rohlíku. Klademe je na plech s papírem na pečení. Necháme chvíli dokynout, pak je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a upečeme dorůžova (220°C. cca 18-20 minut).

V misce rozmícháme hořčici s lákem. Okurky a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a vmícháme do hořčice s lákem. Necháme odležet.

Párky uvaříme.

Vychladlé rohlíky podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme úplně. Uvnitř je pomažeme hořčící, po celé délce vložíme trochu nastrouhaného sýra, vtlačíme horký párek a vydatně ho posypeme sýrem.

Takto připravené rohlíky naskládáme do pekáčku a krátce zapečeme (220°C, 10 minut).

Na povrch přidáme vydatnou porci pikantních okurek, ozdobíme kečupem a ještě horké podáváme.

zdroj: www.prozeny.cz (mírně upraveno)

Přidáno: 7.6.2020