Tvarohový koláč s koprem

Ingredience

těsto: 300 g hladké mouky, špetka soli, 180 g másla nebo hery, 2 žloutky, 2-3 lžíce smetany ke šlehání
náplň: 4 vaničky tvarohu (po 250 g), 80 g rozpuštěného másla, 4 vejce, kytička čerstvého kopru, 3-4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, 2 kelímky zakysané smetany (po 150 g)

Postup

Na vále zpracujeme vláčné těsto. V případě potřeby můžeme přidat víc smetany.

Tvaroh, žloutky a máslo důkladně vymícháme. Potom vmícháme najemno posekaný kopr, rozmačkaný česnek a podle chuti osolíme a opepříme. Zlehka zamícháme sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli.

Těsto rozválíme na menší plech a rozetřeme na ně náplň.

Uhladíme a povrch potřeme zakysanou smetanou.

Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme do zezlátnutí povrchu (40-50 minut).

Podáváme s čerstvou zeleninou.

Tvarohový koláč s koprem
Tvarohový koláč s koprem
Tvarohový koláč s koprem
Tvarohový koláč s koprem

zdroj: slovenský časopis Dobré jedlo

Přidáno: 5.6.2010