Šlehačkový dort s ovocem
Ingredience
korpus: 12 vajec, 480 g cukru krupice, 12 lžic oleje, 480 g hladké mouky
náplň: 750 ml smetany ke šlehání, 150 g banánového zeesanu + 185 g vody, 2 sáčky vanilkového cukru
na ozdobení: 500 ml smetany ke šlehání, 2 sáčky vanilkového cukru, kokos, libovolné ovoce
dále: meruňková marmeláda, rum
Postup
Korpus upečeme ve formě 30x30 cm a necháme vychladnout.
Smetanu na náplň ušleháme s vanilkovým cukrem do polotuha. Zeesan rozšleháme s vodou, po částech přidáme smetanu a společně došleháme dotuha.
Korpus dvakrát prokrojíme. Pláty prokapeme rumem, potřeme marmeládou a naplníme banánovou šlehačkou. Dáme ztuhnout do ledničky.
Smetanu na ozdobu ušleháme s vanilkovým cukrem dotuha.
Dort celý potřeme šlehačkou a boky obsypeme kokosem.
Povrch ozdobíme zbytkem šlehačky a ovocem.
Přidáno: 28.9.2019