Dvoubarevné rohlíčky ze Šlapanic
Ingredience
těsto: 1 kg polohrubé mouky, 500 ml mléka, 1 kostka kvasnic (42 g), 1 vejce, 2 lžičky cukru, 1 lžička soli, 200 ml oleje, 100 g kokosu, 3 lžíce kakaového prášku
náplň: 400 g nutelly
sirup: 200 ml vody, 100 ml krystalového cukru
Postup
Mouku, mléko, vejce, cukr, sůl, kvasnice a olej zpracujeme dohromady a vymícháme vláčné hladké těsto (použila jsem domácí pekárnu). Rozdělíme je na poloviny. Do jedné části zapracujeme kokos, do druhé kakao. Každou část rozdělíme na pět stejných bochánků a necháme je pod utěrkou nakynout. Pak vezmeme jeden hnědý a jeden bílý bochánek a rozválíme je na kulaté stejně velké placky. Na hnědý kruh položíme bílý, ještě společně válečkem převálíme a rozkrájíme na osm výsečí. Na každou položíme trochu nutelly a srolujeme do rohlíčku. Skládáme je na plech vyložený papírem na pečení. Na plechu ještě chvilku necháme kynout a pak prudce upečeme (210°C, 10 minut). Hned po vytažení z trouby každý rohlíček krátce ponoříme do sirupu a položíme na mřížku.
Sirup připravíme povařením vody s cukrem a necháme vychladnout.








zdroj: Marcela Petrovičová
Přidáno: 4.2.2009