Dvoubarevné rohlíčky ze Šlapanic

Ingredience

těsto: 1 kg polohrubé mouky, 500 ml mléka, 1 kostka kvasnic (42 g), 1 vejce, 2 lžičky cukru, 1 lžička soli, 200 ml oleje, 100 g kokosu, 3 lžíce kakaového prášku
náplň: 400 g nutelly
sirup: 200 ml vody, 100 ml krystalového cukru

Postup

Mouku, mléko, vejce, cukr, sůl, kvasnice a olej zpracujeme dohromady a vymícháme vláčné hladké těsto (použila jsem domácí pekárnu). Rozdělíme je na poloviny. Do jedné části zapracujeme kokos, do druhé kakao. Každou část rozdělíme na pět stejných bochánků a necháme je pod utěrkou nakynout. Pak vezmeme jeden hnědý a jeden bílý bochánek a rozválíme je na kulaté stejně velké placky. Na hnědý kruh položíme bílý, ještě společně válečkem převálíme a rozkrájíme na osm výsečí. Na každou položíme trochu nutelly a srolujeme do rohlíčku. Skládáme je na plech vyložený papírem na pečení. Na plechu ještě chvilku necháme kynout a pak prudce upečeme (210°C, 10 minut). Hned po vytažení z trouby každý rohlíček krátce ponoříme do sirupu a položíme na mřížku.
Sirup připravíme povařením vody s cukrem a necháme vychladnout.

Dvoubarevné rohlíčky ze Šlapanic
Dvoubarevné rohlíčky ze Šlapanic
Dvoubarevné rohlíčky ze Šlapanic
Dvoubarevné rohlíčky ze Šlapanic
Dvoubarevné rohlíčky ze Šlapanic
Dvoubarevné rohlíčky ze Šlapanic
Dvoubarevné rohlíčky ze Šlapanic
Dvoubarevné rohlíčky ze Šlapanic

zdroj: Marcela Petrovičová

Přidáno: 4.2.2009