Vanilkové buchty s čokoládou
Ingredience
těsto: 1 hrnek mléka, 1 lžíce rumu, 2 vejce, větší půlka hrnku oleje, 13 lžiček krystalového cukru, cca 600 g polohrubé mouky, větší špetka soli, 2 lžičky instantního droždí, kůra z jednoho citronu
náplň: 100 g hořké čokolády, 150 g vanilmixu + 450 ml vody
olej na potření buchet
Postup
Suroviny na těsto vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme vypracovat těsto (nebo vymícháme ručně). Mouku nedáváme hned všechnu, radši méně a podle potřeby přidat.
Vanilmix rozmícháme s vodou a necháme ustát a zhoustnout.
Z vykynutého těsta lžící oddělujeme kousky a roztáhneme na placičky. Na každou položíme kousek čokolády, hromádku vanilmixu a zabalíme.
Buchty klademe spojem dolů na vymazaný plech a každou ze všech stran potřemem olejem (nebo rozpuštěným 100% tukem).
Na plechu necháme ještě asi 15 mintu dokynout. Pak vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a upečeme dorůžova. Ihned po vytažení z trouby potřeme povrch buchet olejem. Přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout.
Před podáváním pocukrujeme.





Přidáno: 14.7.2010