Čebureky

Ingredience

těsto: 250 g hladké mouky, 250 g tvarohu, 1 vejce, 2 lžíce vodky, špetka soli, 0,5 lžičky sody
náplň: 350 g mletého masa, 2 bílky, 5 lžic mléka, sůl, mletý pepř, drcený kmín, mletá paprika, 1 cibule
tuk na smažení

Postup

Maso důkladně promícháme s bílky, mlékem, solí, kořením a nadrobno pokrájenou cibulí.

Tvaroh utřeme se solí, vejcem, a vodkou dohladka. Zapracujeme do něho mouku smíchanou se sodou a vypracujeme hladké těsto.

Rozdělíme je na 10 kousků. Na pomoučeném vále každý rozválíme na kolečko, položíme desetinu masové náplně, přehneme a důkladně stlačíme okraje.

V pánvi nebo kastrolu rozpálíme tuk a pomalu usmažíme z obou stran dozlatova.

Podáváme se zeleninovým salátem.

Čebureky
Čebureky
Čebureky
Čebureky
Čebureky

Přidáno: 22.7.2011