Čertovo hovínko
Ingredience
250 g cukru, 350 g polohrubé mouky, 4 vejce, 150 ml oleje, mléko dle potřeby, 1 prášek do pečiva, 3 lžíce kakaa, směs rozinek, mandlí, ořechů, kandovaného ovoce, kokosu - čím více, tím lépe, tuk a strouhanku na plech
Postup
Všechny přísady dáme do mísy a vlažným mlékem zaděláme lité těsto.
Menší plech s vyšším okrajem vyložíme papírem na pečení nebo vymažeme a vysypeme moukou nebo strouhankou.
Nalijeme těsto, povrch uhladíme a upečeme při 170-180°C.
Upečený koláč krájíme na užší delší řezy. Můžeme nepravidelně pocákat čokoládou.
Tento a spoustu dalších zajímavých receptů najdete v knize Čertovská kuchařka od pana Jaroslava Vašáka.
Přidáno: 19.6.2010