Čokoládový dezert

Ingredience

200 g hořké čokolády, 250 g másla, 4 vejce 200 g tmavého třtinového cukru, 200 g hladké mouky, 35 g kakaa, 0,5 lžičky prášku do pečiva

Postup

Máslo a čokoládu vložíme do rendlíku a společně necháme rozpustit na mírném plameni. Odstavíme a vymícháme na hladkou hmotu.

Mouku s kakaem a práškem do pečiva prosijeme.

Celá vejce s cukrem ušleháme do nadýchané světlé pěny.

Do vaječné pěny vmícháme vlažnou čokoládu s máslem a pak vařečkou přimícháme mouku.

Těsto rozetřeme na menší plech 35x28 cm (klidně i menší) a upečeme (180°C, cca 25 minut).

Čokoládový dezert
Čokoládový dezert

Přidáno: 13.9.2014