Halušky s brynzou
Ingredience
800 g syrových oloupaných brambor, sůl, polohrubá mouka, 250 g brynzy, 100 g slaniny, 1 cibule, 1 lžíce sádla
Postup
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a slaninu a společně osmažíme dokřupava. Brambory najemno nastrouháme, osolíme a postupně přidáváme a vmícháváme mouku tak, aby vzniklo ne moc řídké těsto (když ho dáme na síto na halušky, nesmí samo protékat). Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Těsto dáváme po částech do sítka na halušky a vařečkou nebo lžící protlačujeme přímo do vařící vody. Od chvíle kdy voda začne znovu vařit, vaříme asi čtyři minuty. Uvařené halušky vyndáváme z vody děrovanou naběračkou nebo sítkem, necháme chvilku okapat a ještě horké je smícháme s rozdrobenou brynzou. Ta se rozpustí a pěkně halušky obalí. Na talíři sypeme osmaženou slaninou s cibulkou. Vypadá to složitě, ale je to velmi jednoduché a rychle hotové jídlo, a moc dobré.
Přidáno: 1.8.2007