Brambizza
Ingredience
na 1 porci: 4 střední brambory, 1 malá cibule, 1 malé rajče, půlka papriky, 1 menší kyselá okurka, 1 vejce, sůl, provensálské koření, hrst strouhaného sýra, olej
Cibuli, rajčata, okurky, papriku pokrájíme na plátky
Postup
Brambory oloupeme, nahrubo nastrouháme a vymačkáme přebytečnou vodu.
Na pánvi zatím rozpálíme olej, vymačkané brambory rozložíme na pánev a lehce osolíme. Chvíli opečeme, až spodní strana zezlátne, bramborovou placku převrátíme opečenou stranou nahoru. Osolíme a rozložíme na ni kousky cibule, okurky, papriky, rajčat a zalijeme rozšlehaným vejcem. Přikryjeme pokličkou a chvíli podusíme. Brambory se musí propéct a zelenina lehce změknout, trvá to pár minut.
Až je spodní strana zlatavá, posypeme placku sýrem a provensálským kořením a pod pokličkou necháme sýr roztéct (asi minutu).
Můžeme podávat samotné, nebo s kečupem či tatarskou omáčkou.
Pokrm je možno pozměnit čímkoliv co máme zrovna po ruce, přidala jsem plátky oravské slaniny.





zdroj: soutěž o litinové nádobí (červenec) - Vlastimil Krebs
Přidáno: 5.8.2010