Dýňové rizoto s klobásou

Ingredience

3 lžíce olivového oleje, 1 červená cibule, 3 pikantní ostřejší klobásky, 200 g oloupané dýně, 0,5 lžičky chilli koření, 350 g dlouhozrnné rýže, 800 ml drůbežího vývaru, 2 malé cukety, rukola, sůl

Postup

Oloupanou cibuli posekáme nadrobno. Klobásky nakrájíme na kolečka, oloupanou dýni na kostičky, cuketu na půlkolečka.

V širším kastrolu nebo široké a hluboké pánvi zahřejeme olej. Přidáme cibuli, klobásky, dýni, chilli a za stálého míchání opékáme do změknutí cibule (asi 5 minut).

Přisypeme rýži a opékáme další 1-2 minuty. Pak zalijeme vývarem, osolíme (pozor na slanost vývaru) a pod pokličkou dusíme na slabém plameni. Po 15 minutách dušení vmícháme cukety, podle potřeby dosolíme a přikryté dodusíme.

Podáváme posypané listy rukoly.

Dýňové rizoto s klobásou
Dýňové rizoto s klobásou
Dýňové rizoto s klobásou
Dýňové rizoto s klobásou
Dýňové rizoto s klobásou

zdroj: magazín Albert (mírně upraveno)

Přidáno: 31.8.2013