Rýžový salát
Ingredience
1 šálek rýže (cca 200 ml), sůl, mletý pepř, 4-5 lžic olivového oleje, citronová šťáva, 1 červená cibule, 1 salátová okurka, hrst cherry rajčátek, hrst čerstvé bazalky
Postup
Rýži uvaříme a necháme vychladnout.
Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme a odstraníme vodnatou část se semínky. Tvrdou část pokrájíme na kostičky.
Rajčátka nakrájíme na čtvrtky, opět odstraníme vodnaté vnitřky se semínky a vzniklé "lodičky" ještě podélně přepůlíme.
Bazalkové lístky a cibuli posekáme nadrobno.
Prochladlou rýži promícháme s olejem, osolíme, ochutíme pepřem a citronovou šťávou.
Přídáme cibuli, okurku, rajčata, bazalku a dobře promícháme. Necháme chvíli uležet.
Podáváme samotné jako lehkou letní večeři nebo jako přílohu k minutkovému masu.

Přidáno: 21.8.2010