Červenočočková polévka
Ingredience
1 hrnek červené čočky, 1 lžička římského kmínu, 1 lžička semínek koriandru, 0,5 lžičky kurkumy, 3 středně velké mrkve, 1 cibule, 2 stroužky česneku, centimetrový kousek zázvoru, 2 lžíce oleje, 1 l zeleninového vývaru, sůl, pepř
Postup
Kmín a koriandr opražíme nasucho v pánvi a necháme vychladnout. Potom v hmoždíři rozetřeme na prášek.
Mrkev oškrábeme, cibuli, česnek a zázvor oloupeme. Mrkev pokrájíme na drobné kousky, cibuli posekáme najemno, česnek nakrájíme na tenké plátky, zázvor rozkrojíme na čtvrtiny.
Na rozpáleném oleji v hrnci orestujeme mrkev. Až začne pouštět barvu, přidáme cibuli a společně pár minut mícháme na mírném plameni.
Přidáme česnek, zázvor, koření a krátce společně osmažíme.
Do hrnce přisypeme čočku a zalijeme horkým vývarem. Přivedeme k varu a vaříme 20 minut.
Z polévky vyjmeme kousky zázvoru a dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem.
zdroj: magazín Ona Dnes
Přidáno: 20.4.2016