Chřestová polévka

Ingredience

cca 500 g bílého chřestu, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý bílý pepř, pár lístečků tymiánu

Postup

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a necháme vychladnout.

Chřest omyjeme, odřízneme zdřevnatělé konce a zbytek důkladně oloupeme škrabkou.

Do hrnce dáme očištěný chřest, zalijeme vodou, mírně osolíme a povaříme asi 10 minut.

Vývar scedíme ke studené jíšce a důkladně promícháme.

Z uvařeného chřestu odkrájíme hlavičky. Zbytek nakrájíme na kousky, vložíme do polévky a všechno společně vaříme asi 15 minut.

Potom polévku rozmixujeme ponorným mixérem, vložíme do ní odložené hlavičky chřestu a podle chuti doladíme solí a pepřem.

Na talíři polévku ozdobíme pár lístečky čerstvého tymiánu.

Chřestová polévka
Chřestová polévka

Přidáno: 23.4.2011