Chřestová polévka
Ingredience
cca 500 g bílého chřestu, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý bílý pepř, pár lístečků tymiánu
Postup
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a necháme vychladnout.
Chřest omyjeme, odřízneme zdřevnatělé konce a zbytek důkladně oloupeme škrabkou.
Do hrnce dáme očištěný chřest, zalijeme vodou, mírně osolíme a povaříme asi 10 minut.
Vývar scedíme ke studené jíšce a důkladně promícháme.
Z uvařeného chřestu odkrájíme hlavičky. Zbytek nakrájíme na kousky, vložíme do polévky a všechno společně vaříme asi 15 minut.
Potom polévku rozmixujeme ponorným mixérem, vložíme do ní odložené hlavičky chřestu a podle chuti doladíme solí a pepřem.
Na talíři polévku ozdobíme pár lístečky čerstvého tymiánu.
Přidáno: 23.4.2011