Patizonová polévka
Ingredience
2 malé patizony, 2-3 brambory, 1 cibule, 3 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, majoránka, tymián, opečené rohlíky, petrželová nať, 2 lžíce másla, 50-100 ml mléka
Postup
Patizony, brambory i cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Na másle osmažíme cibuli do změknutí. Až začne žloutnout, přisypeme brambory a patizony, chvíli společně osmahneme a pak zalijeme vodou.
Osolíme, opepříme, přidáme oloupané stroužky česneku, majoránku a tymián. Vaříme 15 minut.
Až je všechno měkké, rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
Podle požadované hustoty můžeme trochu zředit vodou.
Přivedeme znovu k varu, zjemníme mlékem a odstavíme.
Na talíři posypeme opečenými rohlíky a zelenou petrželkou.



Přidáno: 17.7.2014