Rychlá zelňačka
Ingredience
1 lžíce sádla, 1 velká cibule, 80 g slaniny, 1 lžíce hladké mouky, 4-5 brambor, 300 g kysaného zelí, 1 kelímek smetany, 1 lžíce mleté papriky, sůl, lžíce kuliček nového koření, 5 bobkových listů
Postup
Cibuli i slaninu nakrájíme na kostičky a na sádle společně osmažíme dozlatova.
Zaprášíme moukou, přidáme papriku a půl minuty smažíme. Pak přilijeme studenou vodu (cca 1,5 litru), osolíme, přidáme koření a na kostičky nakrájené brambory.
Povaříme asi 10 minut. Až jsou brambory měkké, přidáme do hrnce scezené zelí, které jsme párkrát překrojili, smetanu a ještě pět minut povaříme.
Z hotové polévky vybereme koření.
Na talíři ji ozdobíme posekanou pažitkou.
Přidáno: 24.2.2019