Špenátová s vejci
Ingredience
1 větší cibule, 2 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 2-3 brambory, 450 g mraženého špenátového protlaku, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, muškátový oříšek, 2-3 stroužky česneku, 2 vejce
Postup
Na rozpáleném oleji s máslem orestujeme nadrobno posekanou cibuli do zesklovatění. Zasypeme moukou a za stálého míchání smažíme dozlatova.
Do hrnce nalejeme studenou vodu (asi 1,5 l), osolíme, přidáme po špetce pepře a nového koření.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme do hrnce. Polévku přivedeme k varu a vaříme do změknutí brambor, asi 10 minut.
Až jsou brambory měkké, přidáme do hrnce částečně rozmražený špenát. Necháme ho v polévce zcela rozmrazit. Podle chuti dosolíme a dochutíme strouhaným muškátovým oříškem a rozmačkaným česnekem.
V hrníčku vidličkou rozšleháme celá vejce. Polévku přivedeme k varu a za stálého míchání do ní vlejeme vejce. Až se vejce srazí, odstavíme hrnec z plotny.
Přidáno: 10.3.2018