Pomerančový s čokoládou
Ingredience
těsto: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 4 lžíce oleje, 140 g hladké mouky, 20 g kakaa
náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 100 g ztužovače s příchutí kravavý pomeranč + 100 ml vody, 2 sáčky vanilkového cukru, 100 g hořké čokolády
krém: 120 g másla, 3-4 lžíce nutelly
dále: rum, meruňkový gel, potahovací a modelovací hmota (white icing)
Postup
Korpus upečeme ve formě o průměru 24 cm a necháme vychladnout.
Smetanu ušleháme s cukrem do polotuha. Ztužovač rozšleháme s vodou, po částech přidáme smetanu a společně ušleháme dotuha. Nakonec vařečkou vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu.
Korpus dvakrát prokrojíme. Jednotlivé části pokropíme rumem, pomažeme meruňkovým gelem a dort naplníme pomerančovou šlehačkou. Dáme ztuhnout do ledničky.
Změklé máslo ušleháme s nutellou na hladký krém. Tím potřeme celý dort zvenku.
Po opětovném vychlazení a ztuhnutí dort potáhneme obarvenou potahovací hmotou a libovolně dozdobíme.
Přidáno: 22.2.2014