Pro klavíristu
Ingredience
světlý korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 240 g hladké mouky, 6 lžic oleje
tmavý korpus: 3 vejce, 120 g cukru krupice, 160 g hladké mouky, 20 g kakaa, 3 lžíce oleje
náplň: 1 l smetany ke šlehání, 3 sáčky vanilkového cukru, 200 g banánového zeesanu + 250 g vody, 100 g mléčné čokolády
krém: 250 g másla, 5 lžic nutelly
dále: višňový gel, rum, obarvený marcipán, 2 lžíce královské glazury + trochu vody
Postup
Korpusy upečeme ve formě 32x26 cm a necháme vychladnout.
Světlý korpus vodorovně rozpůlíme.
Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan krátce rozšleháme s vodou a po částech vmícháme smetanu. Společně ušleháme dotuha. Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu.
Jeden plát světlého korpusu pokropíme rumem, potřeme višňovým gelem a rozetřeme polovinu banánové šlehačky.
Přikryjeme tmavým korpusem a postup zopakujeme. Nakonec přiložíme druhou část světlého korpusu, lehce přitlačíme, uložíme do ledničky (můžeme lehce zatížit) a necháme ztuhnout.
Změklé máslo ušleháme s nutellou na hladký krém.
Ze ztuhlého dortu odřízneme část, kde bude klaviatura (viz foto) a celý dort potřeme máslovým krémem. Znovu dáme ztuhnout do ledničky.
Vychlazený ztuhlý dort potáhneme obarveným marcipánem a nazdobíme.
Přidáno: 18.3.2017