Bramborové pagáčky
Ingredience
3 hrnky hrubé mouky, 2 hrnky uvařených studených brambor najemno nastrouhaných, 3 lžičky soli, 1 hrnek vlažného mléka, 1 hrnek oleje, 30 g čerstvého droždí
Postup
Z uvedených surovin vypracujeme hladké vláčné těsto (ručně nebo v domácí pekárně) a necháme nakynout.
Nakynuté těsto na vále rozpůlíme. Každou polovinu rozdělíme na 16 stejných kousků, zformujeme kulaté bochánky a uložíme na plech vyložený papírem na pečení.
Na plechu necháme bochánky znovu nakynout, pak vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme 20 minut.
Po vychladnutí můžeme konzumovat jako přílohu k polévce, guláši, salátu, s libovolnou pomazánkou nebo klidně i samotné.
zdroj: paní Alena Doleželová
Přidáno: 27.10.2012