Medová roláda
Ingredience
160 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 100 g medu, 1 celé vejce, 4 žloutky, sníh ze 4 bílků, špetka soli, lžička jedlé sody
Postup
Do mísy dáme celé vejce, žloutky, cukr, med a vyšleháme do pěny.
Ušleháme sníh z bílků a špetky soli. Mouku smícháme se sodou.
Do žloutkové pěny zlehka vmícháme střídavě sníh a mouku.
Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme dozlatova.
Upečenou roládu stočíme i s papírem a necháme vychladnout.
Po vychladnutí papíre sloupneme, rozmotanou roládu potřeme libovolným máslovým krémem a zarolujeme.
Povrch rolády můžeme potřít zbytkem krému a posypat nastrouhanými ořechy, nebo jen před podáváním pocukrovat.

Přidáno: 6.8.2012