Medová roláda

Ingredience

160 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 100 g medu, 1 celé vejce, 4 žloutky, sníh ze 4 bílků, špetka soli, lžička jedlé sody

Postup

Do mísy dáme celé vejce, žloutky, cukr, med a vyšleháme do pěny.

Ušleháme sníh z bílků a špetky soli. Mouku smícháme se sodou.

Do žloutkové pěny zlehka vmícháme střídavě sníh a mouku.

Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme dozlatova.

Upečenou roládu stočíme i s papírem a necháme vychladnout.

Po vychladnutí papíre sloupneme, rozmotanou roládu potřeme libovolným máslovým krémem a zarolujeme.

Povrch rolády můžeme potřít zbytkem krému a posypat nastrouhanými ořechy, nebo jen před podáváním pocukrovat.

Medová roláda

Přidáno: 6.8.2012