Čokoládový koláč bez mouky
Ingredience
200 g čokolády s vysokým podílem kakaa (použila jsem 85 %), 200 g cukru krupice, 250 g másla, 6 vajec, 2 vrchovaté lžíce kakaa
k podávání: šlehačka, ovoce
Postup
Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni.
Utřeme změklé máslo s cukrem.
Vejce rozšleháme metličkou nebo vidličkou a přidáme k máslu. Společně vyšleháme dohladka.
Vešleháme kakao a rozpuštěnou vlažnou čokoládu.
Dno dortové formy (26 cm) vyložíme papírem na pečení a urovnáme do ní těsto.
Vložíme do trouby vyhřáté na 170-180° a pečeme 30-35 minut.
Vychladlý koláč nakrájíme a podáváme s kopečkem šlehačky ozdobené ovocem.
Přidáno: 26.5.2017