Pečený marinovaný losos
Ingredience
cca 800 g filetů z lososa, sezamová semínka
marináda: 120 ml olivového oleje, 4 lžíce bílého vína, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžička soli, 1 lžíce medu, čerstvě mletý pepř, 2 prolisované stroužky česneku
Postup
Lososa omyjeme a osušíme.
Suroviny na marinádu společně rozšleháme v hrnku vidličkou na hladkou emulzi a pak ji vylejeme do ploché misky.
Do marinády naskládáme filety nejdříve kůží dolů a pak je otočíme kůží nahoru. Misku zavřeme nebo přetáhneme fólií a na noc uložíme do ledničky.
Ráno filety opět otočíme kůží dolů a necháme v pokojové teplotě.
Před obědem kousky lososa vyjmeme z marinády a uložíme je na pekáč s papírem na pečení (nebo s mřížkou) kůží dolů. Posypeme je sezamovým semínkem.
Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 230°C a pečeme 15-20 minut.
Přidáno: 16.9.2018