Pečený marinovaný losos

Ingredience

cca 800 g filetů z lososa, sezamová semínka

marináda: 120 ml olivového oleje, 4 lžíce bílého vína, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžička soli, 1 lžíce medu, čerstvě mletý pepř, 2 prolisované stroužky česneku

Postup

Lososa omyjeme a osušíme.

Suroviny na marinádu společně rozšleháme v hrnku vidličkou na hladkou emulzi a pak ji vylejeme do ploché misky.

Do marinády naskládáme filety nejdříve kůží dolů a pak je otočíme kůží nahoru. Misku zavřeme nebo přetáhneme fólií a na noc uložíme do ledničky.

Ráno filety opět otočíme kůží dolů a necháme v pokojové teplotě.

Před obědem kousky lososa vyjmeme z marinády a uložíme je na pekáč s papírem na pečení (nebo s mřížkou) kůží dolů. Posypeme je sezamovým semínkem.

Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 230°C a pečeme 15-20 minut.

Přidáno: 16.9.2018