Rybí sekaná s ovesnými vločkami
Ingredience
600 g filet z tresky, 1 cibule, 1 rohlík, 2 vejce, 2 lžíce másla, hrst ovesných vloček, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 2 stroužky česneku, petrželová nať
Postup
Rybu z obou stran osolíme.
Na rozpáleném másle orestujeme nadrobno posekanou cibuli do zesklovatění. Přidáme rybu, podlejeme trošičkou horké vody a pod pokličkou podusíme do změknutí (cca 15 minut).
Rohlík nakrájíme na malé kostičky.
Rybu rozmačkáme vidličkou nebo rukama rozdrobíme a přidáme k rohlíku i se šťávou, ve které se ryba dusila. Promícháme a štávu necháme vsáknout do rohlíku.
Pak přidáme celá vejce, nadrobno posekanou petrželku, rozmačkaný česnek, opepříme, přistrouhneme trošku muškátového oříšku a důkladně promícháme.
Podle potřeby zahustíme ovesnými vločkami (3-4 lžíce) a vzniklou směs důkladně propracujeme rukou. Chvíli necháme stát, až vločky nasáknout tekutinu.
Ze směsi vytvoříme šišku, kterou uložíme na plech s papírem na pečení. Potřeme ji důkladně olejem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme 30 minut.
Přidáno: 30.10.2018