Rybí šátečky se sýrem
Ingredience
500 g pangasia, 1 malý pórek, 2 lžíce rajského protlaku, 180 g balkánského sýra, sůl, mletý pepř, koření na ryby, 2 lžíce strouhanky, 2 lžíce olivového oleje, několik lístků čerstvé bazalky
1 kg listového těsta, 1 vejce, sezamové semínko
Postup
Rozmraženou rybu osušíme a nakrájíme na drobné kostičky. Pórek pokrájíme nadrobno, sýr nahrubo nastrouháme.
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme posekanou rybu, pórek a za občasného míchání necháme vydusit všechnu puštěnou vodu.
Pak rybu opepříme, okořeníme, přidáme protlak, sýr, strouhanku, posekanou bazalku a promícháme. Ochutnáme a je-li třeba, dosolíme (pozor, sýr je dost slaný).
Těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce 10x10 cm. Na každý položíme lžíci náplně, přehneme po úhlopříčce napůl a okraje důkladně přitiskneme k sobě.
Na plechu potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem.


Přidáno: 29.4.2011