Tvarohová buchta s jablky
Ingredience
250 g měkkého tvarohu, 1 kelímek zakysané smetany (190-200 g), necelá sklenička krystalového cukru, 100 g změklého másla, 2 vejce, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 1 hodně plná sklenička polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 6 větších jablek, 1 vanilkový cukr
1 sklenička - 200 ml
Postup
Do misky vložíme tvaroh, zakysanou smetanu, krystalový cukr a máslo. Ručním elektrickým šlehačem rozšleháme dohladka.
Přidáme celá vejce a zašleháme do hmoty.
Nakonec krátce vešleháme pudink a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Těsto rozetřeme na plech (35x27 cm) vyložený papírem na pečení.
Na těsto rovnoměrně rozložíme nastrouhaná jablka a posypeme vanilkovým cukrem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 25 minut do zezelátnutí okrajů.
Přidáno: 18.10.2015