Vanilková rýže s pudinkem
Ingredience
300 ml kulatozrnné rýže, 1,3 l mléka, špetka soli, 1 vanilkový lusk, 1 vanilkový pudink, 5 lžic krystalového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru (ne vanilínového!) 1 lžíce másla, marmeláda podle chuti
Postup
Rýži několikrát propereme a nasypeme do hrnce. Zalijeme litrem mléka. Přidáme špetku soli a vyškrábnutý vnitřek vanilkového lusku.
Přivedeme k varu a za častého míchání vaříme do změknutí rýže.
Pudinkový prášek a cukr rozmícháme ve zbytku mléka a nalijeme do hrnce s rýžovou kaší. Přidáme kousek másla a za stálého míchání povaříme 2-3 minuty.
Kaši rozdělíme do misek a ozdobíme lžící marmelády.
Konzumovat můžeme teplé i studené.
Přidáno: 18.1.2014