Masopustní koblihy
Ingredience
300 g mléka, 1 celé vejce, 3 žloutky, 5 lžic krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžička soli, 70 g rozpuštěného másla, 50 ml rumu, 700 g polohrubé mouky, 35 g čerstvého droždí
Postup
Z uvedených surovin zpracujeme těsto (ručně nebo v pekárně) a necháme nakynout.
Nakynuté těsto rozválíme na tloušťku prstu a vykrajujeme kolečka. Do každého vytlačíme koncem vařečky důlek a necháme je 20 minut kynout pod utěrou.
Kolečka postupně vkládáme do rozpáleného oleje dolů stranou která byla na vále nahoře. Až ponořená strana zrůžoví, koblížek otočíme a dosmažíme z druhé strany.
Odkládáme na papírové ubrousky k odsátí tuku.
Hotové koblížky pocukrujeme a podáváme s marmeládou.
Přidáno: 9.2.2013