Vdolky s hruškovými povidly
Ingredience
500 g hladké mouky, 250 ml vlažného mléka, 1 lžička cukru, špetka soli, 1 balíček čerstvého droždí (42 g), 100 g rozpuštěného másla, 1 vejce, máslo na potření, hrušková (nebo jiná) povidla, tvrdý tvaroh
Postup
Z droždí, mléka a cukru necháme vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku se solí, přidáme vejce, máslo a kvásek. Zaděláme těsto a necháme asi hodinu kynout. Vykynuté těsto odkrajujeme lžící a tvarujeme z něj placky vysoké asi půl centimetru. Na plechu vyloženém papírem na pečení asi ještě čtvrt hodiny necháme kynout. Upečeme dozlatova (asi 20 minut při 180°C). Ještě horké potřeme rozpuštěným máslem. Těsně před podáváním je ozdobíme povidly a strouhaným tvarohem.
Přidáno: 27.3.2007