Bábovka z cukety
Ingredience
3 vejce, 300 g krystalového cukru, 240 g oloupané cukety, 230 ml oleje, 540 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 lžíce kakaového prášku, nastrouhaná kůra z půlky citronu
Postup
Z bílků a 100 g cukru ušleháme tuhý sníh.
Žloutky s 200 g cukru, citronovou kůrou a olejem rozšleháme na hladkou hmotu.
Ke žloutkové hmotě přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a najemno nastrouhanou cuketu, dobře promícháme.
Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
Asi třetinu těsta odlijeme a obarvíme kakaem.
Do vymazané a vysypané formy střídavě vrstvíme světlé a tmavé těsto.
Pomalu upečeme, zkoušíme špejlí.
Těsta je hodně, doporučuju rozdělit do dvou forem.
Přidáno: 5.9.2010