Srnčí ve smetanové omáčce

Ingredience

750 g srnčího masa (krk, plecko, případně různé odřezky), 3 cibule, 2 hrsti nadrobno pokrájené kořenové zeleniny, olej, 600 ml vývaru ze srnčích kostí, sůl, 1 vrchovatá lžička sladké mleté papriky, 0,5 lžičky mletého pepře, 1 lžíce majoránky, 400 ml smetany na vaření, 3 lžíce hladké mouky

Postup

Očištěné maso nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli nadrobno.

Na troše oleje osmažíme cibuli, až zesklovatí přidáme kořenovou zeleninu a společně usmažíme dozlatova.

Přidáme maso a opečeme do zatažení. Pak vmícháme papriku, přilijeme vývar, osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí masa.

V hrnku smetany rozkvedláme mouku.

Až je maso měkké, přidáme pepř, majoránku, přes sítko přilijeme smetanu s moukou, přidáme i zbytek smetany, promícháme a ještě 20 minut povaříme.

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Srnčí ve smetanové omáčce
Srnčí ve smetanové omáčce

Přidáno: 30.6.2012