Srnčí sekaná
Ingredience
800 g srnčí plece, 1 cibule, 80 g slaniny, sůl, 3 stroužky česneku, po 8 kuličkách nového koření, pepře a jalovce, po 1 lžičce sušeného rozmarýnu a tymiánu, 2 vejce, strouhanka
Postup
Očištěné maso pomeleme na masovém mlýnku.
Kuličky koření pomeleme nebo roztlučeme v hmoždíři.
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi osmažíme dozlatova.
K masu přidáme vychladlý obsah pánve, koření, sušené bylinky, rozmačkaný česnek, celá vejce, osolíme a důkladně promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou.
Formu na chlebíček vysteleme mokrým papírem na pečení a naplníme masovou směsí.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 30 minut.
Maso z formy vyklopíme na plech s papírem na pečení a dáme ještě na chvíli zapéct, aby se vytvořila kůrčička.
Podáváme se šťouchanými bramborami a brusinkami.
Přidáno: 28.10.2012