Srnčí sekaná

Ingredience

800 g srnčí plece, 1 cibule, 80 g slaniny, sůl, 3 stroužky česneku, po 8 kuličkách nového koření, pepře a jalovce, po 1 lžičce sušeného rozmarýnu a tymiánu, 2 vejce, strouhanka

Postup

Očištěné maso pomeleme na masovém mlýnku.

Kuličky koření pomeleme nebo roztlučeme v hmoždíři.

Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi osmažíme dozlatova.

K masu přidáme vychladlý obsah pánve, koření, sušené bylinky, rozmačkaný česnek, celá vejce, osolíme a důkladně promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou.

Formu na chlebíček vysteleme mokrým papírem na pečení a naplníme masovou směsí.

Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 30 minut.

Maso z formy vyklopíme na plech s papírem na pečení a dáme ještě na chvíli zapéct, aby se vytvořila kůrčička.

Podáváme se šťouchanými bramborami a brusinkami.

Srnčí sekaná
Srnčí sekaná

Přidáno: 28.10.2012