Svatební s motýly

Ingredience

velký korpus: 10 vajec, 400 g cukru krupice, 10 lžic oleje, 370 g hladké mouky, 30 g kakaa
prostřední korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 240 g hladké mouky
nejmenší korpus: 3 vejce, 120 g cukru krupice, 3 lžíce oleje, 110 g hladké mouky, 10 g kakaa
karamelový krém: 750 g másla, 1 l mléka, 3 sáčky karamelového pudinkového prášku, 1,5 plechovky zkaramelizovaného kondenzovaného mléka (Caramelo), cukr podle chuti
vanilkový krém: 250 g másla, 60 g vanilmixu + 150 ml vody, 3 lžíce rumu, 2 sáčky vanilkového cukru, moučkový cukr podle chuti (2-3 lžíce)
banánová šlehačka: 100 g banánového zeesanu + 125 ml vody, 500 ml smetany ke šlehání, 2 sáčky vanilkového cukru, 100 g hořké čokolády
likérová náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 50 g likérového fondu (ztužovač smetany)
dále: borůvkový gel, malinový gel, rum (cca 250 ml), potahovací a modelovací hmota cca 3 kg

Postup

Korpusy upečeme ve formách o průměrech 30, 23 a 16 cm. Necháme vychladnout, nejlépe do dalšího dne.

Karamelový krém: uvaříme hustý pudink z litru mléka a tří sáčků pudinku. Necháme vychladnout. Máslo se dvěma lžícemi cukru vyšleháme do pěny. Po lžících pomalu zašleháme vlažný pudink a zkaramelizované mléko. Vyšleháme na hladký lehký krém. Podle chuti můžeme dosladit (není nutné).

Velký korpus dvakrát prokrojíme, pokropíme rumeme a promažeme krémem. Trochu krému si necháme na obmazání korpusu zvenku.

Připravíme banánovou šlehačku a nakonec do ní zlehka vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu.

Prostřední korpus dvakrát prokrojíme, prokapeme rumem, promažeme borůvkovým gelem a naplníme banánovou šlehačkou. Dáme ztuhnout do ledničky.

Likérová náplň: smetanu ušleháme do polotuha, fond (prášek) rozmícháme ve vodě, po částech vmícháme šlehačku a pak společně došleháme dotuha.

Nejmenší korpus dvakrát prokrojíme, prokapeme rumem, promažeme malinovým gelem a naplníme likérovou šlehačkou. Necháme ztuhnout v ledničce.

Vanilkový krém: vanilmix rozmícháme s vodou a rumem a necháme 10 minut ztuhnout. Přidáme změklé máslo a elektrickým šlehačem vyšleháme na hladký krém. Cukr přidáme podle chuti.

Prostřední a horní patra dortu pomažeme zvenku vanilkovým krémem a všechna patra necháme pořádně ztuhnout a vychladit.

Každé patro zvlášť potáhneme rozválenou hmotou (zde white icing), uhladíme a znovu dáme vychladit.

Důkladně vychlazené dorty naskládáme na sebe a libovolně dozdobíme.

Svatební s motýly
Svatební s motýly
Svatební s motýly
Svatební s motýly
Svatební s motýly

Přidáno: 11.5.2012